I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


söndag 13 april 2014

Bara skoj

Min dotter Åsa fyller år i april och brukar vilja ha ett kalas. Min insats består för det mesta av att göra en kalasinbjudan. I år blir kalaset på Leos lekland, därför har lejon fått leta sig in på inbjudningskortet.
Detalj med lejon
Detalj med lejon som har strumpor (för det måste man ha på Leos lekland)
Hela inbjudningskortet
Jag ritar och färglägger och sen skannar vi in det i datorn och skriver ut i mindre storlek. I den vita rutan skriver Åsa namn på den som hon vill bjuda.
En fågel måste ju vara med!
Från det ena till det andra - när jag var på väg till Skåne häromdagen gick jag in på Designtorget och hittade det här spelet:
Lyckat spel
Det passar ju mig som hand i handske, så jag köpte ett. Det är riktigt kul!

tisdag 1 april 2014

Spridda skurar

Jag pendlar nuförtiden: bor i Uppsala men arbetar i Kristianstad. Det är ungefär 60 mil däremellan och det tar mig 6 timmar att resa från dörr till dörr. För det mesta tillbringar jag ungefär 3 nätter i veckan i Kristianstad, men ibland blir det mer (om jag har mycket undervisning) och ibland blir det mindre.

En konsekvens av pendlandet är att jag hittills har svårare att hitta tid till kreativa projekt, eller i alla fall till kreativa projekt som jag vill skriva om här på bloggen. Men häromdagen tog jag i alla fall tag i plåtsaxen och gjorde färdigt en oro att hänga i köksfönstret i Kristianstad.
Ringen som oron hänger i är klippt från en burk bohusmatjes. Resten kommer från Coca Colaburkar som kompletterats med fyra Coca colakapsyler. Tanken var alltså att ha en oro som är mestadels röd på utsidan och silverfärgad på insidan. Nu återstår att hänga upp den och se om den passar där jag planerat.