I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


lördag 6 oktober 2012

Afrikansk blomma på Tor

Idag har jag och mamma varit på Tor - en stickfest som har sitt ursprung i Siv (Stickfest i väst) och som hålls på natursköna Härjarö, söder om Enköping.

Mia - kursledare
Jag gick en tvåtimmarskurs om hur man virkar, och virkar ihop, Afrikanska blommor. Kursledare var Mia Dehmer som även har hemsidan VickeVira. För ett par år sedan formligen exploderade intresset för virkade Afrikanska blommor och Mia var en av dem som var i centrum för hela fenomenet. Det var intressant att höra henne berätta om detta.

Början
Jag var beväpnad med penna och papper, virknål och garn fick vi låna av Mia. Jag tog som vanligt många anteckningar.
Första blomman nästan klar
Mia var väldigt duktig på att förklara och hade gott om tid att visa knep och tips som jag kan ha nytta av även i andra virksammanhang.
Två ihopvirkade, on-the-go
Till slut visade Mia hur två Afrikanska blommor kan virkas ihop på ett enkelt sätt med hennes egen anpassade variant av mönster. Det var väldigt fiffigt!

Mias läckra väska (bild från Mias webbshop)
Mia har bland annat hittat på mönster till en läcker väska med virkade Afrikanska blommor (jag har lånat bilden ovan från hennes shop). Kanske jag en dag virkar ihop en sådan?

Vackra mamma
Den allra största behållningen av dagen kanske ändå är att ha varit med mamma en hel förmiddag och gjort något roligt i vackert väder.

3 kommentarer:

 1. Tack för att du ville vara med på min kurs, och vad roligt att läsa att du är nöjd med den och fick med dej lite tips och tricks :)

  Ha det gott!
  MiA

  SvaraRadera
 2. Oh vad roligt att du och din mamma kan gör så trevliga saker! Jag önskar att jag hade min mamma kvar bara för att få visa vad jag gjort och titta på allt vackert som gjorde - förr!
  De afrikanska blommorna liknar ju våra mormorsrutor en smula. Kul!

  SvaraRadera