I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


tisdag 28 februari 2012

Virkade vantkragar

På uppdrag av mamma har jag virkat två kragar till vantar som hon ska sticka. Mönstret kommer från Kraka och har en härligt karamellig frägställning.


Det var otroligt roligt att virka de här kragarna, men... Jag insåg när båda var virkade att man skulle virka i bakre maskbågen, vilket jag inte gjort. (Jag har ju mest bara virkat amiguramis och små blommor förut.) Därför är kragarna lite stummare och stadigare än vad de antagligen hade varit annars. Garnerna räckte inte riktigt till - på den sista var jag tvungen att byta ut det orange längst fram mot vanten mot en annan färg som jag hade mer kvar av, jag tog cerise. Om det har att göra med att jag inte virkade i bakre maskbågen eller inte har jag ingen aning om. Dessutom var det röda garnet fullt av skarvningar som man inte upptäcker förrän de rullas upp och närmar sig det man virkar. Sådant kan irritera mig ganska mycket.


Hur som helst så tycker jag att kragarna är väldigt söta, och de kan också fungera som krona på en söt sjuåring. Jag har inte virkat med två färger förut och det tog en liten stund att få in ett flyt i arbetet. Nu hoppas jag att mamma stickar fina vantar på kragarna!

3 kommentarer:

 1. Princess söta...! Det ska bli kul att se hur fortsättningen blir

  SvaraRadera
 2. ja, verkligen söta till en prinsessa.Läckra färger.

  SvaraRadera
 3. Underbart vackra kragar - vilken förträfflig idé!!
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera