I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


söndag 12 maj 2013

The Yips

Idag läste jag ut en bok som jag gärna rekommenderar: The Yips av Nicola Barker.

"The Yips", som titeln på boken syftar på, är när en idrottare, t.ex. en golfare, förlorar sin finmotorik utan att det finns någon synlig förklaring till varför.

Boken utspelar sig under några dagar i Luton och berättar om en skara helt vanligt ovanliga människor som slumpen för samman. Berättelsen skrivs mest fram genom en rapp och intressant dialog. Det är en brokig och rolig historia som börjar och slutar med golfproffset, föredetta surfaren, Ransom som är känd för att vara begåvad och kaxig, men som, av någon outgrundlig anledning, drabbats av "the yips".

Brittiska The Guardian har skrivit en recension, liksom Goodreads.

2 kommentarer:

  1. Kul med annorlunda böcker. Själv läser jag just nu en deckar av Fred Vargas som heter Okänd kontinent. Vargas är fransyska och hennes kommissarie heter Adamsberg och är som alla andra poliser klok, förvirrad och överraskande. Jag har följt hans öden i tidigare böcker och gillar honom och hans parisiska miljö även om historierna är ganska så komplicerade. men den här boken tar priset. Vampyrer och avhuggna fötter och annat obehagligt. Jag har läst 3/4 av boken. Är jag otrogen om jag slutar nu? Men å andra sidan så är jag fortfarnde nyfiken på hur det ska sluta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är intressant det där att man som läsare känner sig "otrogen" om man inte läser ut hela boken. Jag får ganska dåligt samvete om jag inte fullföljer en hel bok, men ibland måste jag avsluta i förtid ändå. Ofta handlar det om att något irriterar och stör mig som gör att jag inte kan tänka mig in i historien och karaktärerna. Slutet kan man ju läsa ändå, utan att läsa hela vägen fram dit!

      Radera