I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


tisdag 17 september 2013

Olika sätt att förbereda sig

Hur förbereder man sig för att disputera? Jag antar att det finns en mängd olika sätt, så här gör jag.

Jag läser långsamt och noggrant igenom avhandlingen och gör anteckningar om sånt som jag tycker verkar otydligt uttryckt eller som behöver utvecklas mer.
Jag målar om en skänk som vi köpte på Blocket 2007. Den har varit mörkt, mörkt brunbetsad, som man fortfarande kan ana av de mörka hålen bakom dörrarna. Men nu blir den ljust, ljust grå och (i mitt tycke) riktigt, riktigt läcker. Jag använder färgen Jotun Lady Supreme Finish som är helt underbar att måla med! Dessutom kan man göra rent penslarna i vatten.

 
Jag läser lite till, antecknar och funderar. Dubbelkollar i litteraturen och tänker en vända till.
Ett bord har också fått ett lager ljust, ljust grå färg. Det har varit trävitt tills nu och på så vis varit del av det mycket spretiga intryck mathörnan i köket gett. Men nu blir det mer sammanhängande.
Så läser jag lite till. Tur att jag har den här särskilda versionen av avhandlingen där texten enbart är tryckt på ena sidan, på så vis kan jag anteckna mycket utan att det blir svårt att läsa.
Det får bli lite havrekex också, vill ju ha något att knapra på till kaffet när jag läser.

1 kommentar:

  1. Karin, så härligt att du kommit så långt i ditt arbete. Det kommer att gå jättebra på disputationen med så goda förberedelser.

    SvaraRadera