I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


onsdag 23 maj 2012

Stygnprojekt

Mina stygns testade stygn!
Jag är medlem i stygnbloggen Mina stygn i syfte att lära mig mer om olika stygn och faktiskt våga prova på sånt som jag tänkt mig var svårt eller tråkigt. Hittills har 14 stygn testats och jag har satt samman alla på en lista som jag hängt på anslagstavlan vid min syhörna. (Jag har hittills provat stygn 9, 10, 11, 12 och 13).

Sedan länge har jag en hög småramar (från IKEA) liggandes i ett skåp och nu tänker jag att jag skulle kunna göra ett stygnprojekt där jag arbetar mig igenom alla stygn och sedan ramar in dem. På så sätt skulle jag ju få 14 små tavlor att hänga vid syhörnan för att inspirera mig själv.

Test av plattsöm

I går under första delfinalen i Eurovision klippte jag till rundlar av ett gammalt lakan och gav mig på stygn 13 - plattsöm. Det blev en kvist och några rundlar.

Inramat testbroderi

Idag har jag ramat in testbroderiet som tydligen blev lite för stort, men det gör absolut ingenting. Jag tror att det här kan bli ett kul projekt!

Min anslagstavla
En av stygnkompisarna på Mina-stygn-bloggen, Annicka, har tipsat om att testa att sy med sytråd. Jag ville naturligtvis prova det med och valde den dagens ledare i DN: "Ekvationen går inte ihop". Det handlade om statsministerns uttalande om att vi bör vänja oss vid tanken på att behöva arbeta till 75-årsåldern.
Test: broderi med sytråd

Jag ska definitivt brodera mer med sytråd! Det var jättekul.

3 kommentarer:

  1. Så fint och inspirerande du kommer att få i din syhörna med alla inramade broderiprover! Har en lapp liggandes vid datorn med de hitintills valda stygnen - min är dock inte lika prydlig som din:-)) kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Det där blir kalas! Vill du låna några av mina Selvedge går det för sig. Hör av dig till mig med adress.

    SvaraRadera
  3. Ett oerhört inspirerande inlägg! Kreativt spret :) åtminstone kreativt- ditt val att arbeta med stygnet är ju jättekul.

    SvaraRadera