I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


tisdag 5 februari 2013

En annan kaka - en ananaskaka!

I julklapp fick jag boken En liten smula underbar av Dawn French som jag nu håller på att läsa. Berättelsen handlar om en familj, Mo, Denys, Dora och Oscar/Peter samt mormor Pamela som har en särskild kaka för varje familjemedlem. I går upptäckte jag att recepten på kakorna finns längst bak i boken. I dag bestämde jag mig för att provbaka en av kakorna: Doras ananaskaka.
Steg 1
Först skulle man låta skivor från en färsk ananas puttra i råsocker.
Steg 2
Sen skulle dessa läggas i en form och prydas med varsitt cocktailbär. Över detta hällde man sedan en kaksmet kryddad med kanel.
Steg 3
Nu svalnar kakan och väntar på att vi ska smaka, det blir i kväll när Åsa har kommit hem från sin Slöjdklubb.

4 kommentarer:

 1. Hoppas den var lika god som den ser ut! Det är roligt att prova lite nya recept. kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, den var nog inte så god. Men det var kul att prova den! Nästa gång kanske jag provar Banoffeepajen fast den verkar väldans söt.

   Radera
 2. var den inte god??? jag har ett liknade recept i mina gömmor och jag har för mig att den var toppen...kanske skulle pröva båda recepten! är boken bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det var nog inte en kaka i min smak. Själva kakan smakade snudd på ingenting och ananasdelarna var söta och sliskiga. Jag har sett på nätet att det finns andra varianter på den här kakan som jag misstänker smakar lite mer. I början tyckte jag att boken var skruttig, men ju mer jag läste desto bättre blev den. Den berättas ur framförallt tre av familjmedlemmarnas perspektiv.

   Radera