I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


måndag 2 juni 2014

Sydd väska

Jag har tre handväskor som jag brukar använda. En Marimekko Olkalaukku som är perfekt när jag ska ha med mig både A4-block, pennor och någon bok. Den är alltså ganska stor: 30x32 cm. Jag har också en Marimekko Magneettilaukku som är något mindre, 30x23 cm, och dessutom har ett blixtlås så att den går att stänga. Den sista är en kombinerad Boxca ryggsäck/axelremsväska i rött kalvskinn som jag känner mig lite fånig när jag använder. Jag har önskat mig en lite mindre handväska och nu har jag sytt mig en precis så som jag vill ha den.
Ny väska
På Panduros butik köpte jag fyra olika blåa tygbitar, en röd/rosa och en grönaktig. Där fanns även blixtlås (det blev ett 20 cm och ett 18 cm), rem och D-ringar. Jag hade en idé om en tygväska som skulle vara mellan 20-25x20-25 cm stor, ha en lång och reglerbar axelrem och innerfickor för diverse prylar.
Väskan blev 22x22 cm och axelremmen är drygt 1,5 m.
Det längre blixtlåset fungerar som stängning av väskan, men är enbart fastsytt i väskans långsidor. I ändarna har jag sytt fast stroppar, en blåmönstrad och en rosarödmönstrad. Dessa stroppar sticker fram under väsklocket när det är stängt, det hade jag inte alls planerat men det ser ganska kul ut.
Inuti finns en ficka med blixtlås (för busskort), en ficka för mobilen och tre band med hakar i som jag kan sätta mina tre nyckelknippor på.
Locket fästs med en fyrkantig och klarröd knapp.
Till axelbandet och stroppar på sidorna har jag klätt in remmen med bitar av de olika tygerna. Jag har också använt bitar av band som jag hade hemma.
På ena sidan har jag också sytt fast min namnlapp, ifall jag blir disträ och glömmer vem jag är ;-)
Jag är jättenöjd med min väska! Eftersom tygerna jag köpte på Panduro var ganska tunna och väskan blev lite större än vad jag trott från början så förstärkte jag den med ett stadigare tyg mellan lagren.
Det var jättekul att sy väskan, kanske jag behöver en till!?

2 kommentarer: