I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


tisdag 10 januari 2012

Premiär


I detta kreativa spret vill jag samla en del som jag gör och har gjort. Först blir naturligtvis sådant jag gjort förut, sådant som inte har fått plats någon annanstans.
Till vänster en nejlika som jag broderade på en nåldyna för flera år sedan. Yllegarn på kläde. Mamma och jag broderade saker för glatta livet och sålde lite här och där. Till min stora glädje valde vi att investera pengar vi tjänade i ännu mer ullgarn, så nu har jag en hel låda full med härliga färger som bara väntar på att få pryda någonting.
Vi åkte på utställning i Stockholm och kom hem med idéer, ur dessa kom broderierna till höger. Jag vill minnas att vi var på livrustkammaren och tittade på barockbroderier som nog mest var sydda med metalltråd. Jag har tolkat om dessa överdådiga skapelser till yllebroderier i olika färger som satts ihop fyra och fyra och sedan ramats in av päls och sytts till kuddfodral. Jag tror att jag gjorde tre, men jag har bara bilder på två.
Jag har precis börjat på ett nytt yllebroderi, den här gången på vit botten. Ett fritt yllebroderi med applikationer som är tänkt att bli ett nytt kuddfodral på en kudde i soffan.

2 kommentarer:

  1. Härliga broderier. jag kan tänka mig att det är fina och snygga kuddar med fårskinnet!

    SvaraRadera
  2. Härliga, inspirerande broderier! Så roligt att du hittade oss på Mina stygn, välkommen! Börjat blogga har du gjort också, jätteskoj!

    SvaraRadera