I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


fredag 20 juli 2012

Blandras

Min hund heter Sigge men har även hörts kallas Sigurd, Siggeluring, Siggedigge, hunden, Sig, Siggis.
Sigge i trädgården
Han är mycket förtjust i att bli kliad på framtassarna och sitter då som en surikat med tassarna i knät på någon som valts ut att få klia honom. Vi misstänker att surikaterna är hans kusiner. Ibland njuter han så av att bli tasskliad att han ramlar omkull. Enligt uppfödaren hade hans mamma samma svaghet för tassklieri.
Första mötet
Sigge kommer från Kanikebo (vilket härligt namn!), utanför Uppsala. Han är född i mars 2007.
Ny familjemedlem, maj 2007
När Sigge var nyinflyttad hos oss gnagde han på allt: sängar, skor, hattar. Ja till och med ett hörn av väggen i hallen gick åt!
Knähunden
Redan från början har han trott att han är en knähund. Det gick väl bra när han var liten, men nu när han väger drygt 30 kilo är det en annan historia...
Onda tassar
På nyårsafton 2011 rymde Sigge och var borta i nästan ett halvt dygn. Tassarna måste ha fastnat i isen för huden försvann och han var omplåstrad ett tag. Nu har han valpmjuka tassar igen.
Brödälskaren
Sigge är blandrashund. Mest mellan schäfer och golden retriever men lite labrador ska vara inbandat också. Han älskar att åka bil och att springa bredvid cykeln. Han gillar att bada. Han tycker hemskt mycket om bröd men vill bara äta pommes frites eller pasta om det är ketchup på. Sigge pratar mycket och ibland 'sjunger' han när en tjusig tik går förbi. Ett av alla kommandon Sigge kan är 'tut' vilket är väldigt praktiskt, säger man det bara flyttar han på sig.

1 kommentar: