I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


tisdag 24 juli 2012

Rensa lampor

Jag hör till de som är mycket förtjust i att ha många lampor överallt som ger ett mysigt sken i alla rum, däremot har jag svårt för taklampor och tänder dem endast i nödfall (förutom över matbordet). Ett tag var det svårt att få 'rätt' sken i och med att vi bytte till lågenergilampor, men nu har jag antingen vant mig eller så ger även lågenergilamporna gult sken. Medan jag sitter och skriver håller maken på att rensa i förrådet - naturligtvis hittade han en massa lampor (mest utan skärm) därinne!

Läcker pärlkjol

Handgjort?
De två lamporna ovan hör till min barndom och jag hade glömt att det nu är jag som har dem. Den undre vill jag minnas satt på en brun keramikfot som tyvärr gick sönder. Den övre hängde i hallen när jag var liten.

Taktil lampa
Den här rensades nyligen bort ur sonens rum. Det går att reglera ljusstyrkan på den genom att röra vid metallstången. Mycket läckert tycker jag.

Lamfotsskog
På bordet står nio lampfötter, med eller utan skärm, som gömt sig i förrådet. Vad ska jag med alla lampor till!? Måste jag spara på dem!? Det fanns ju ännu fler:

Tråkiga men effektiva taklampor

Vägglampa utan skärm

Liten söt lampa

Läcker vägglampa som tyvärr saknar en del till upphängningen

Tavelbelysning

Liten lampa av skomakartyp
Jag vet inte vilken symbolik som döljer sig i dessa lampgömmor. Är det rädslan för ett mörkt hem? Drömmen om fler småbord att ställa lampor på? En oförmåga att rensa och slänga? För stort förråd?

Nu åker en del av dem ut i alla fall.

2 kommentarer: