I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


söndag 29 juli 2012

Graffiti och klotter

Collage av närbilder
Vad är nu det här? Jo - jag promenerade hem från en kompis idag och tänkte att jag skulle ta foton med något tema på vägen. Det första jag gick förbi som fångade mitt öga var klotter på en stolpe och jag tänkte att 'jag tar bilder på allt klotter jag ser på vägen' i tron att det nog inte skulle var så mycket.

Sträckan jag gick var knappt 2,5 kilometer och gick genom bostadsområden, förbi en skola och genom skog. Här är vad jag såg:
Lyktstolpar

Lyktstolpar

Lyktstolpar

Lyktstolpar

Lyktstolpar
Ungefär 40 nedklottrade lyktstolpar.
Stenar och träd
Några stycken träd och stenar som blivit dekorerade. Alla tog jag inte bild på - det kändes inte meningsfullt när fägen mest var bortnött.

Staket
Ett par-tre nedklottrade staket. Hade jag fått klotter på mitt staket hade jag nog varit allt annat än glad.

Elskåp
7 stycken elskåp med dekor.
Sopkorgar
6 sopkorgar. Den som hängde på en stolpe var faktiskt ganska läcker.
Skyltar
Enbart 2 skyltar hade klotter. Fast å andra sidan så kanske jag inte fick förbi så många skyltar, det var ju mest lyktstolpar och träd...
Jag passerade 2 lekplatser och båda hade klotter. På gungor, klätterställningar och en lekbåt. Trist.
Den enda anslagstavlan jag passerade hade klotter.
Mellan Berthåga/Stenhagen och Flogsta, under väg 55, går ett par tunnlar för fotgängare och cyklister. På väg mot Flogsta möttes jag av det här: "Welcome 2 Flogsta". De rosa och blå siluetterna ovanför texten är höghusen där många studenter bor (de som vrålar klockan 22 varje kväll).

I tunnlarna var det lite graffiti:
Vad är det som drömmer?
En klo
Flamingo (utan huvud)
Frihetsgetter?
Politiskt budskap
Politiskt budskap
Under promenadens gång blev jag mer och mer fövånad över att det var så mycket klotter och graffiti längs denna korta bit. Allra mest märkligt är det kanske att jag bara la märke till ett par när jag gick åt andra hållet en timme tidigare...

Men collaget som är först i inlägget tycker jag ändå visar att det kan finnas något tilltalande bland allt det här, där färger ligger i stråk, lager på lager, i oväntade kombinationer.

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant! Jag har själv hittat klotter som vid första snabba anblicken bara är - klotter. Men sen visar sig vara snyggt, spännande och intressant. Tidigare i år tänkte jag mig klotter som projekt men det kom av sig. Men nu vaknar tanken igen tack vare dina bilder.

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Jag blir också inspirerad att göra något på temat klotter, men den tanken måste få mogna ett tag.

    SvaraRadera