Mjuka chokladrutor
ca 60 st150 g margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk kaffe
2 tsk vaniljsocker
50 g smält margarin
3 msk mjölk eller vatten
Garnering:
0,5-1 dl kokosflingor, hackade mandlar eller nötter
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en lätt smord långpanna. Pappret ligger fast om långpannan är smord.
2. Smält margarinet på svag värme. Ställ åt sidan och tillsätt mjölken.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen och vätskan i de uppvispade äggen. Rör om till en jämn smet.
5. Häll och bred ut smeten i långpannan. Grädda omedelbart mitt i ugnen omkring 10 minuter. (Det finns en risk att kakan blir ojämnt gräddad om du använder varmluftsfunktion).
6. Gör under tiden glasyren. Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt det smälta margarinet och mjölken. Rör glasyren slät.
7. Bred glasyren över den varma kakan (i långpannan). Strö önskad garnering över.
8. Skär kakan i fyrkantiga bitar då den svalnat. Använd kniv eller plåtskrapa. Lossa kakorna försiktigt.
Ja det stämmer ju med ordspråket kärt barn har många namn.
SvaraRaderaHos mig heter receptet Ingrids bruna chokladrutor för att jag fick receptet från en faster till mig på 70 talet. Att det var detsamma som kärlekmums fick jag reda på igår- vilekt samamnträffande med att jag idag läser i din blogg. Min dotter upplyste sin mycket ouppdaterade mamma. För mig är de Ingrids bruna chokladrutor...fniss och visst är de goda- försvinnande goda som det brukar stå om det ska reklamas
För övrigt har jag hittat Philadelphiabullar på nätet- "alla" skriver om dem. Så de är nu bakade och ja...goda