I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


måndag 4 juni 2012

3 x oro

Närbild av en plastig oro
Det här är en närbild av en jättestor oro som min dotter och jag gjorde häromåret. Den hänger i taket ovanför trappen till övervårningen och har gott om utrymme där. Vi har använt rundlar klippta ur omslagen på tidskrifter, plast- och träpärlor, sugrör, partysugrör (med "frans"), presentsnören och en och annan knapp.

Hela oron
Den är jättelång och går inte och hänga varsomhelst. Jag gjorde ringar i olika storlekar av ståltråd som jag sammanfogade med tunnare ståltråd. Sen tog vi olika längder av snöre (jag tror vi tog lingarn faktiskt) och trädde på sugrör, tidningsrundlar och pärlor. Som avslutning satte vi antingen en fin pärla, en knapp eller ett partysugrör. När alla längder var färdiga dekorerade vi kanten med korta bitar av presentsnöre i grönt och rosa.
Oron underifrån
Den mittersta längden har en extrastor och glittrig metallknapp som avslutning. Jag är förtjust i den här plastiga varianten av en traditionell oro - den är färgglad och lekfull, precis som jag ville. Vi hade först tänkt göra den med tunna sugrör men vi hittade inga i Uppsala så det fick bli med den bredare varianten istället, det gick ju det med.
Oro med ägg & garnbollar
Före den plastiga oron gjorde jag en liten, mer traditionell, av halm, klädebitar, ett urblåst ägg och garnbollar. Halmen köpte jag per post från Halmens hus. Det var ett väldigt långt paket som jag fick gå och hämta :)
Början till en skir oro?
Nu har jag fått för mig att jag ska göra en skirare variant av oro som jag kan ha i min syhörna. Jag har börjat med att göra en ring av ståltråd som jag virat in i ett rosa sidenband. Sen har jag tagit vit lintråd och trätt på små vita knappar som jag knutit fast vid ringen. Under denna har jag tänk fästa en större ring och sen vet jag inte var jag ska hitta på.

1 kommentar:

  1. Så härlig. färgglad oro ni gjort, den gillade jag! Den nya du börjat med blir säkert fin också, glöm inte att visa upp den när den är klar!

    SvaraRadera