I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


söndag 17 juni 2012

Broderi och stickning

Krans med kråkspark
Idag har det mest varit tråkigt väder och jag har suttit inne och handarbetat. Mest har jag stickat på en kofta till Åsa efter mönster från Kraka. Tyvärr har jag ingen bild på hur den färdiga koftan ska se ut, men jag stickar på och hoppas att jag läser mönstret rätt.

På kvällskvisten tog jag mig an den senaste utmaningen på Mina stygn: Kråkspark (feather stitch). Det var ett mycket roligt stygn att testa och jag sydde bra mycket mer än jag tänkt mig (bilder på vad jag gjorde finns på Mina stygn).

Plåtask för trådsnuttar
Det går inte åt så mycket tråd när man syr provlappar, därför har jag börjat spara små trådsnuttar i en vacker plåtask (som jag köpte på Vanja Brunzells auktion). Bara snuttarna inte trasslar ihop sig för mycket ska det nog gå bra att använda dem.

Nålbrev

Jag vill passa på att visa det fiffiga nålbrev som jag har mina mest använda synålar i. Det är min mamma som sytt (på bilden är min dotters med också) efter en modell i tidningen Hemslöjden (på den tiden den fortfarande hette så). Det är litet och smidigt och har två flikar för nålar - jag har den ena till broderinålar och den andra till synålar.

1 kommentar:

  1. Bra med en ask att samla ensamma trådar i. Mina lösa ligger i en rul eller trassel. Men det är lätt att dra ut en tråd och sy med. Jag har till och med klarat mig med bara trasslet till ett helt broderi i olika färger.
    Fint nålbrev! Bådet nyttigt och roligt att tillverka sådana.
    Smörblomkmorna i tidigare inlägg fick mig att plocka själv!

    SvaraRadera