I den här bloggen samlas spretiga infall och kreativa idéer


söndag 24 juni 2012

Böcker, böcker, böcker

Jag älskar att läsa. Som tur var är jag med i en bokcirkel som vi startade förra året och under första året har vi läst kvinnliga amerikanska författare: Mary McCarthy (the Group), Elizabeth Strout (Olive Kitteridge), Nicole Krauss (Kärlekens historia), Siri Hustvedt (Summer without men), Kathryn Stockett (the Help) och Patti Smith (Just kids). Samtliga nya och roliga bekantskaper. Över sommaren ska vi läsa valfri bok av Doris Lessing.

Jag har försökt räkna ut hur många sidor jag läst i år egentligen och tror att det är ungefär 12.000 - förutom all kurslitteratur på några tusen sidor. Häromdagen tänkte jag att jag vill hänga med i vad ungdomar läser och köpte Hungerspelen av Suzanne Collins. Oh, så spännnade. Jag läste den i ett streck och har idag skaffat mig de två återstående delarna. Åsa och jag har en gemensam läsutmaning i sommar: när vi tillsammans har läst 3.000 sidor ska vi gå på bio. Vi har hunnit drygt halvvägs nu.

Fiska fiskdamm

Det är härligt med sommar och sol. På midsommar åkte vi till hembygdsgården Ekeby by utanför Vänge, dansade, spelade på chokladhjul, fikade och kastade pilar, bollar och ringar. Åsa fiskade i fiskdamm också. Hon var dessutom bästa tjej på att kasta pil och vann en fotboll!

Midsommarstämning
En mini-midsommarstång fick pryda vårt bord och vi hade ätliga blommor på jordgubbstårtan. Hela dagen pratade Åsa om att hon skulle plocka sju sorters blommor men det glömde vi när det blev kväll.

Fiffigt pennskrin
Jag hittade en för mig ny inredningsaffär på Svartbäcksgatan i Uppsala som hade det mest charmiga pennskring. Mycket fiffigt - man kan öppna alla blixtlåsen.

2 kommentarer:

  1. Vilken bra lista på böcker, tack!:-)
    Sommarutmaningen ni har är ju jättefinurlig

    SvaraRadera
  2. Hungerselsböckerna är riktigt bra läste ut alla tre på två veckor.
    Är lite sur över slutet då det slutade så snabbt, kändes inte som att slutet var helt igenomtänkt men det är bara min åsikt.

    SvaraRadera